HTML

Meregtelenito kura

Szeretnék tapasztalatokkal szolgálni méregtelenítéssel kapcsolatban.

Friss topikok

Őszi immunerősítés

2014.10.17. 17:38 aprópénz

Sziasztok!

 

Könyörtelenül itt az ősz. Ezt a természet csodálatos átváltozással lehet látni, ahogy a zöld levelek besárgulnak, ami valami hihetetlen gyönyörű színpompázó csodálattal tekint vissza ránk fáról majd lehullik és a múltá lesz.

Nekünk embereknek az ősz nem jelent mást mint a kötelező vírusos megbetegedéseken való átesés. Minden évben amikor az első kolega vagy a metrón valaki tüsszent, tudjuk, hogy hamarosan mi is sorra kerülünk. Láz, megfázás, nátha, orrfújás... pár kelletlen tünet ami jobb elkerülni, nem igaz? Olyan gyönyörű az ősz, jobb lenne kiélvezni minden pillanatát, de nem az ágyból!

Lássuk milyen természetes gyógymódok vannak arra, hogy elkerüljük a vírusokat:

A legjobb módja annak, hogy megússzuk a vírusokat, ha antibakteriális hatású gyógynövényeket, zöldségeket fogyasztunk.Használhatunk olyan méregtelenítő kúrát ahol pár antibakteriális hatású összetevő megtalálható.

Antibakteriális gyógynövény például a:

- fokhagyma

- hagyma

- citrom

- gyömbér

- fahéj

- szegfűszeg

- áfonya

 

Különösen fontos, hogy amennyire tehetjük, nyersen fogyasszuk el ezeket a növényeket. Természetesen számtalan módja van ezeknek a gyógynövényeknek az elkészítésére, ám tudnunk kell, hogy az értékes tápanyagok amik miatt ezen növények kiemelkedően fontosak, sajnos magas hőmérsékletnél elpusztulnak és csak kevés tud hasznosulni.  Méregtelenítő kúra használata is kiemelkedően fontos. Az őszi időjárás változáskor az emberi szervezet védekező mechanizmusa a immunrendszerünk is felkészül a vírusokra. A bélrendszerben található a védelmünk 60-70%. Amennyiben megfelelő méregtelenítést és béltisztítást végeztünk ez a védelem nem engedi át a vírusokat, elkerülhetjük a legkeményebb influenza járványt is. 

Tehát méregtelenítő kúra és antibakteriális hatású gyógynövények használata ajánlott ősszel és télen is!Egészségesen szebb az élet!

Szólj hozzá!

Címkék: méregtelenítés béltisztítás colonix méregtelenítő kúra

"Amit eszel azzá leszel"

2014.08.12. 14:20 aprópénz

Kedves olvasó!

Hallotta már a mondást? És Ön mit eszik? 

Mint egy jó ismerőst Önt is úgy üdvözlik az E adalékok a csomagolásokról? A polcokon roskadó termékek ínycsiklandozóan mosolyognak Önre? Szép színes fotókkal kívánkoznak be a kosarunkba és ha ráadásul éhesen is megyünk vásárolni akkor meg sem nézzük mennyi káros anyagot tartalmaz hanem körültekintés nélkül pakoljuk is púposra kosarunkat. Majd otthon rájövünk, hogy a vásárlásunk felét kár volt megvenni.

Minap találtam egy érdekes kis filmet amiben össze van szedve pár információ... talán, érdemes rajtuk elgondolkozni:

https://www.youtube.com/watch?v=FvL4ENkYsmQ

Talán mégis itt a méregtelenítés ideje?

Szólj hozzá!

Mérgek és méregtelenítés

2014.07.17. 12:16 aprópénz

Sziasztok!

Napjainkban sokat lehet olvasni az alternatív gyógyászati oldalakon a méregtelenítő kúrák fontosságáról. Hogy miért? A tv-k tele vannak gyógyszer reklámokkal amik jobb és fájdalommentes életet kínálnak. A hipermarketek polcai roskadnak a mesterséges adalékoktól hemzsegő termékektől amik gyönyörű csomagolása mögött valóságos mérgeket tartalmaznak.

Mit sem tudunk arról mit eszünk nap mint nap ezért jó pár önkéntes megpróbálja felvenni a harcot a nagy mainstream mediaval. Való igaz, hogy nehezen tudjuk már elkerülni a mérgeket amik ránk leselkednek. Nézzük is milyen mérgeket tartalmaznak ételeink:

 • Színezékek
 • Tartósítószerek
 • Savanyúságot szabályozó anyagok
 • Antioxidánsok
 • Állomámyjavítók
 • Ízfokozók
 • Édesítőszerek
 • Egyéb adalékanyagok
 • Aromák
 • „Élelmiszert javító anyagok” 

A méregtelenítő kúrák segítenek hozzájárulni a szervezet méregtelenítő funkcióinak erősítéséhez. Olyan speciálisan összeválogatott összetevőket tartalmaznak amik kifejezetten a májat, vesét, epét és más szervünket látják el a méregtelenítő folyamatok erősítéséhez. Ezek speciális kúrák amik arra lettek kikisérletezve, hogy ezek a mérgek eltávolodjanak a szervezettől.

Sokan támadják a méregtelenítő kúrákat, miszerint a méregtelenítésre ott vannak a belső szerveink, nem kell őket támogatni. Nos, ez igaz de amint látjuk nem egyfajta méreg csoportot kell kiválasztania a szervezetből hanem rengeteget és egyszerre képtelen minden mérget kiválasztani. Ezért egy idő után elkezd lerakódni a szervezetben és számtalan káros folyamatot indít el valamint számtalan betegséget válthat ki. Erről természetesen az érdekek ütközése miatt sokan hallgatnak. De akik szedtek már méregtelenítő kúrát tudják, mennyi előnnyel jár. 

 

Milyen előnyökkel járhat a méregtelenítés és béltisztítás?

 

 • Szorulás, székrekedés javulhat
 • Paraziták kiirtása
 • Bélgázok és felfúvódások csökkenhet
 • Laposabb has
 • Pattanások, bőrproblémák javulhatnak
 • Kimerültség, levertség, fáradtság csökkenhet
 • Emésztési zavarok csökkenhetnek
 • Savas visszafolyás (reflux) javulhat 
 • Kellemetlen lehelet, rossz szájíz csökkenhet
 • Javulhat az alvás minősége 

 

Láthatjuk, hogy számos előnye van a méregtelenítésnek! Talán itt az ideje, hogy Ön is kipróbálja.

Amennyiben a fent említett probléma egyike is jelentkezik Önnél, ne halogassa tovább a döntést, az egészség nem játék.

A ételipar próbál minél olcsóbb ételeket előállítani. Ezekhez kémia adalékokat adnak, hogy állagát, színét, minőségét, illatát, eltarthatóságát biztosítsák. Ha megnézünk egy átlagos terméket mára már 5-10db E-betűs anyagot találunk. Nem minden E adalékanyag káros. Ám ne ringassuk magunkat álomvilágba, az ételgyártók nem a mi érdekünket tartják szem előtt hanem a saját bankszámlájukat. Az élelmiszeripar hatalmas pénz. Még nagyobb pénz ha olcsóbban állítanak elő silány minőségű kémiai anyagokból "ételnek" látszódó mérgeket.

Lássuk milyen E adalékok leselkednek ránk a boltok polcairól egyszerűen:

 • E-100-tól kezdődő számokkal jelölték a természetes és mesterséges színezékeket 
 • E-200-tól sorolták be a különféle tartósítószereket
 • E-300-tól jelölték az antidoxidánsokat, az emulgeátorokat és a savanyítószereket
 • E-400-tól kezdődtek a sűrítőanyagok, zselésítőszerek stb.

Lássunk pár különösen káros E adalékot

A nitritek és nitrátok - E249-252

A pácolt húskészítmények állandó alkotói. Ezenkívül jelentős mennyiségben fordulhatnak elő a primőr zöldségekben - salátában, spenótban, retekben - a nitrogéntartalmú műtrágyák helytelen alkalmazása miatt. Egészségedet súlyosanveszélyeztető vegyületcsoport, hiszen a vér károsításával annak oxigénszállító képességét csökkentik, valamint a belőlük képződő nitrózamin karcinogén.

Kéndioxid és szulfitok - E220-228

Fő felhasználási területe a borászat és a világos színű zöldségek, gyümölcsök előtartósítása, a világos színű aszalványok gyártása.

Előszeretettel alkalmazzák a háztartások és vállalkozók is a nem hőkezelt savanyúságok színének és állományának megőrzésére. Ez a vegyületcsoport már kis koncentrációban is károsítja a központi idegrendszert, és erős allergizáló hatása miatt fejfájást, allergiás, asztmás rohamokat idézhet elő.

Nátrium-glutamát - E621

A legismertebb ízfokozó. Kereskedelmi forgalmazása a fehérjében gazdag készételek és a gyorsétterem-hálózatok termékeinek elterjedésével nőtt hatalmas méretűre. Mellékhatásként depresszió, fejfájás, mellkasi fájdalmak, szapora szívverés jelentkezhet. Étvágynövelő hatása elhízáshoz vezethet. Emellett az sem mellékes, hogy a fogyasztót megtéveszti az élelmiszer tényleges összetételét illetően. A glutamátot általában szójából nyerik, és húskészítményekhez adagolják.

Aszpartám - E951

Folyamatos viták tárgyát képezi, hogy az aszpartám nevű édesítőszer hozzájárulhat-e a rákos megbetegedések kialakulásához. Az Európai Ramazzini Intézet - Bologna, Olaszország - 2005-ben megjelent tanulmánya szerint valószínűsíthető az összefüggés.

Ciklamát - E952

Az édesítőszerként használt ciklamát nevű ételadalék kromoszómakárosodást okozhat. Nagyobb mennyiségben adagolva kísérleti patkányoknál hólyagrákot idézett elő, ezért számos országban betiltották, más országokban korlátozták használatát. Rendszeres fogyasztás mellett bőrirritációt és hasmenést is okoz. A hivatalos adatok szerint viszont a ciklamát az élelmiszerekben alkalmazott mennyiségben ártalmatlannak számít.

Szacharin - E954

A szacharint patkánykísérletek nyomán szintén összefüggésbe hozták a hólyagrákkialakulásával. Ezeket az eredményeket azonban más, állatokkal és emberekkel kapcsolatos tanulmányok nem tudták megerősíteni.

Mielőtt elmegy boltba, nyomtassa ki a listát és óvja meg magát és szeretteit a káros mérgektől:

Egy nem teljes E-betűs lista:

I. Színezőanyagok

E-100 Kurkuma: természetes szÍnezőanyag, sárgagyökérből nyerik
E-101Riboflavin: természetes szÍnezőanyag, B2-vitamin
E-102 (tartrazin): Szintetikus anyag. Egyike az allergiát leggyakrabban kiváltó adalékanyagoknak. Használatát Németországban az elmúlt években korlátozták, de az EU engedélyével különböző termékekben ismét megjelent. Ausztriában és Svájcban azonban betiltották a számos allergiás, asztmás megbetegedések miatt.
E-104 (kinolin-sárga): Szintetikus színezőanyag. A patkányokra és az egerekre nézve ártalmatlannak bizonyult. Egy EU szakértői bizottság kutyákon végzett rövid idejű vizsgálata szerint nem mutatható ki egyértelmű toxikus hatás. Ugyanakkor nem kizárt, hogy allergiát okoz. Az USA-ban élelmiszerszínezőként tilos használni.
E-110 (narancssárga-S): Szintetikus, narancssárga anyag, amely feltehetően allergiát okozhat
E-120 (kárminsav): Bár természetes anyag, egyes kutatások szerint hosszú távon allergiát okozhat.
E-122 (azorubin): Szintetikus anyag, amely allergiát okozhat. Az Amerikai Egyesült Államokban nem használják
E-123 (amarant): Szintetikus anyag, amely kísérletek szerint rákkeltő lehet. Az USA-ban betiltották.
E-124 (neukokcin vagy ponszó 4R): Szintetikus, vörös anyag, amely allergiát okozhat
E-127 (eritrozin): Szintetikus anyag, amely – az elvégzett állatkísérletekben - az idegrendszer normális működését gátolja. Egyes vélemények szerint a hiperaktív gyerekeknél fokozott viselkedési zavarokat válthat ki. Az állatkísérletek során erős gyanú merült fel, hogy befolyásolja a pajzsmirigy hormon működését (amit részben rákra utaló elváltozások is jeleztek).
E-129 (alluravörös AC): Szintetikus anyag, amely allergiát okozhat. Állatkísérletek szerint hiperaktivitást is okozhat. Karcinogén lehet.
E-131 (patentkék V): Szintetikus, kék anyag, amely allergiára hajlamosít
E-132 (indigókármin): Szintetikus, kék anyag, amely allergiára hajlamosít
E-133 (brillantkék FCF): Szintetikus, kék anyag, amely allergiára hajlamosít
E-140 Klorofill- és klorofillinek: természetes színezőanyag
E-141 Klorofill- és klorofillin rézkomplex: természetes eredetű színezőanyag
E-150 (karamell) – természetes színezék
E-150c - ammóniás karamell
E-153 (aktív szén): Növényi eredetű
E-160a Karotinok: természetes színezőanyag, az A vitamin előanyaga
E-160b Annatto, bixin, norbixin: természetes színezőanyag
E-160c Paprikakivonat: természetes színezőanyag
E-160d (likopin): Természetes eredetű. És a sok allergén anyag után végre egy anyag, aminek állítólag tumor-növekedést gátló hatása van. A paradicsom sok likopint tartalmaz.
E-161 (xantofillok): Természetes narancsszínű színezőanyag, amely a rákokban fordul elő.
E-161a (filavoxantin): Szintetikus anyag
E-161b (lutein): Szintetikus anyag
E-161c (kriptoxantin): Szintetikus anyag
E-161d (rubixantin): Szintetikus anyag
E-161e (violaxantin): Szintetikus anyag
E-161f (rhodoxantin): Szintetikus anyag
E-161g (kantaxantin): Szintetikus anyag, amely szem- és májkárosodást okoz Narancsszínű élelmiszerfesték-változatát szintetikus úton állítják elő. Az E161g bár a haleledelben tiltott, a pisztrángok „átszínezéséhez” mégis ezt használják. Kiegészítő anyagként bekeverik a baromfitápszerbe is (a tojássárgája „természetes” színének beállításához ill. a csirke bőrének pigmentálásához). A szépségipar a barnítószer tablettában alkalmazta, de használatát szembántalmakat okozó hatása miatt meg kellett tiltani. Az egészségügyi világszervezet (WHO) álláspontja szerint májkárosodást okoz.
E-162 (céklavörös, vagy betanin): A céklából vonják ki, természetes színezőanyag, átlagos fogyasztása ártalmatlan. Érdekesség, hogy a gyümölcsjoghurtokban (pl. meggy) gyakran használják.
E-163 (antocián): A kék szőlőből vonják ki, természetes színezőanyag, átlagos fogyasztása ártalmatlan.
E-170 (kalcium-karbonátok): Fehér színű ásványi anyag, Gyakorlatilag mész vagy kréta.
E-171 (titán-dioxid): Fehér színű ásványi pigment, gyártása savasodást idéz elő az élővizekben Elsősorban cukorkák, drazsék fehérre festéséhez használják.
E-172 Vas-oxidok, hidroxidok: szervetlen pigment
E-173 (alumínium): Ezüst-szürke anyag, amely állítólag felelős Alzheimer-kór kialakulásáért, bár ez nem bizonyított.
E-174 (ezüst): Ezüst színű anyag, amely állatoknál számos enzim működését gátolta. Édességek színezőanyagaként ismeretes, de használják az ivóvíz-fertőtlenítésre is.
E-175 (arany): színezék
E180 (Litolrubin) Vörös azofesték. Hosszútávú kísérletek patkányoknál és egereknél fokozott halandóságot jeleztek. A legkülönbözőbb mellékhatást fejti ki a vesére, pajzsmirigyre, lépre és az immunrendszerre. Jelenleg csak sajtbevonatként való felhasználása engedélyezett.

II. Tartósítószerek

E-200 (szorbinsav és vegyületei): A vörös áfonyában található, s bár természetes anyag, allergiát okozhat.
E-201 (nátrium-szorbát)
E-202 (kálium-szorbát)
E-203 (kalcium-szorbát)
E-210 (benzoesav és vegyületei): Allergiás csalánkiütéseket, asztmát okozhatnak, szintetikus festékanyagokkal együtt fogyasztva.
E-211 (nátrium-benzoát)
E-212 (kálium-benzoát)
E-213 (kalcium-benzoát) A benzoesav nyomokban számos élelmiszerben mint természetes alkotóelem van jelen (pl. a tejtermékekben, a gyümölcsökben, vagy a mézben). Tartósítószerként adagolva azonban ennek ellenére mellékhatások jelentkezhetnek. A benzoesav és sóinak használatát a kutya- és macskaeledelekben betiltották. A macskáknak már 5 ezreléknyi is halálos lehet. Az E210-213 az embernél viszonylag gyakran vált ki allergiát (asztmát, csalánkiütést). Az L-Aszkorbinsav (E300) jelenlétében a benzoesavból benzol képződik. Fenáll a gyanú, hogy lebomlásnál megterheli a májat. Érzékeny embereknél - különösen az aszpirin-allergiásoknál - allergiát (asztmát, csalánkiütést) okozhatnak.
E-214-219 (p-hidroxi-benzoesav és észterei): Allergiát okozhatnak
E-220 (kén-dioxid és vegyületei): Fejfájást és hányingert okozhatnak, irritálják az emésztõcsatornát, allergiát, asztma-rohamokat válthatnak ki
E-221 (nátrium-szulfit): Bontja a B-vitamint
E-222 (nátrium-hidrogénszulfit): Bontja a B1-vitamint
E-223 (nátrium-metabiszulfit): Bontja a B1-vitamint
E-224 (kálium-metabiszulfit): Bontja a B1-vitamint
E-225 Kálium-diszulfit: tartósítószer, 
E-226 (kalcium-szulfit): Bontja a B1-vitamint
E-227 (kalcium-hidrogénszulfit): Bontja a B1-vitamint
E-228 (kálium-hidrogénszulfit): Bontja a B1-vitamint. A szulfitra érzékeny embereknél fejfájást, rosszullétet, vagy asztmarohamokat idézhet elő. Ismertek anafilaxiás sokk (a legsúlyosabb allergiás reakció) miatt bekövetkezett halálesetek is. Főleg a fehér borok, pezsgők, szárított gyümölcsök, lekvárok tartósításához használják.
E-230 (bifenil): Citromfélék felületkezelője penészedés ellen, főként a gyümölcs héjában raktározódik el. Allergiát okozhat. Az állatkísérletek szerint elősegítik a hólyagrák kialakulását (főleg az E232 és az E233 kombináció). Az E230 adalék már a gyártó üzemekben is több halálesetet okozott. Vigyázat! A hámozáskor az adalékanyag egy részét ujjunkkal rávihetjük a gyümölcs húsára. Mivel esetenként a narancs, citrom stb. csomagolópapírját is ezekkel az anyagokkal impregnálják, inkább ne engedjük a gyereket a csomagolópapírral játszani!
E-231,232 (O-fenil-fenol, Nátrium-o-fenil-fenolát): tartósítószer, citrusfélék héját kezelik vele penész ellen
E-233 (tiabendazol): A banán penészgomba elleni védőanyaga. Ezen kívül orvosság is, amelyet kiegészítőleg is felhasználnak. Az egerekkel folytatott kísérletek veseártalmat és fejlődési rendellenességet jeleztek.
E-234 (nizin): Antibiotikum
E-235 (natamicin): Antibiotikum és tartósítószer. Bevált, a szervezet számára könnyen kezelhető szer. Ezidáig csak recept ellenében, vagy a bolti sajtféleségekkel lehetett beszerezni. A tervek szerint az EU-ban szárazkolbász- és szalámiféleségek tartósítószereként is engedélyezik. Kiterjedt élelmiszeripari alkalmazása esetén félő, hogy nő a kórokozók vele szembeni ellenállósága, ami csökkenti a natacimin gyógyszerként való alkalmazási lehetőségeit. A szer nemibetegségek, lábgomba és szájpenész elleni antinikotikum (gombaölő szer).
E-236 (hangyasav és sói, a formiátok): Hangyában, csalánban találhatóak, a testben kis mennyiségük lebomlik. Nagy mennyiségben azonban mérgezőek. A hangyasav sóit Angliában betiltották
E-237,238 (Nátriumformiát, Káliumformiát): tartósítószer
E239 (Hexametilén-tetramin) Univerzális felhasználású szer, melyet orvosságként köszvény és a húgyúti fertőzések esetén is alkalmaznak. Tartósítószerként való használata eddig kizárólag a Provolone-fajtájú sajtok esetében engedélyezett.
E-242 (dimetil-dikarbonát): Üdítőitalok, dobozos jeges teák fertőtlenítője
E-249 (kálium-nitrit): Önmagukban nem veszélyesek. De a baktériumok mérgező nitritekké alakíthatják őket a hús tárolása, vagy az emésztés során. Fehérjékkel reagálva mutagén és rákkeltő nitrózaminokká alakulnak
E-250 (nátrium-nitrit): Bár véd a botulizmus (egyfajta halálos ételmérgezés) ellen, de a szervezetben fehérjékkel reagálva rákkeltő nitrózaminok keletkeznek belőle;
E-251 (nátrium-nitrát): A szervezetben a nitrátok nitritekké alakulhatnak, ez utóbbi pedig a gyomorban és a belekben reakcióba léphet más élelmiszer-összetevőkkel. Mindez elősegítheti a rákkeltő nitrózaminok kialakulását.
E-252 (kálium-nitrát): A nitrátok és nitritek súlyos környezeti-egészségi veszélyei (a trágyázással kapcsolatosan) naponta kerülnek terítékre. Ennek ellenére pl. a sonka pácolásához használt sós lé megengedett nitráttartalma tízszerese az ivóvízben engedélyezett maximumnak. A nitritet a húskészítmények (töltelékáruk) színezésére használják, emellett a kolbász- és szalámifélék eltarthatóságának növelésére is. A nitrátokat (E251, E252) ezenkívül a kemény (szeletelhető) sajtok tartósításához és speciális halkészítmények érleléséhez is alkalmazzák. A szervezetben a nitrátok nitritekké alakulhatnak, ez utóbbi pedig a gyomorban és a belekben reakcióba léphet más élelmiszer-összetevőkkel. Mindez elősegítheti a rákkeltő nitrózaminok kialakulását. A nitrátok különösen kisgyerekek számára jelentenek állandó veszélyt. Meggátolhatják a vörösvérsejtek oxigénfelvételét, ami cianózist ("kékbetegséget") válthat ki.
E-260 (ecetsav és sói): átlagos fogyasztásuk nem káros
E-261,262, 263 (Kálium-acetát, Nátrium-acetát, Kalcium-acetát): tartósítószer, savanyúságot szabályozó anyag, stabilizáló, hordozó
E-270 (tejsav): Savanyú káposztában, aludttejben található meg; természetes, ártalmatlan
E-280 (propionsav és sói): A szervezetben zsírsavként lebomlanak. Állatkísérletek kérdésessé teszik veszélytelenségét
E-281 (nátrium-propionát)
E-282 (kalcium-propionát)
E-283 (kálium-propionát)
E-284 (bórsav): A kaviár tartósítószere
E-285 (nátrium-tetráborát, bórax): A szervezetben felhalmozódik, erősen mérgező, amelynek ellenszere nincs.
E-290 (szén-dioxid): Ez bizony a szénsavas.
E-296 (D, L-almasav): Természetben előforduló sav, de mesterségesen is előállítják
E-297 (fumársav): savanyúságot szabályozó, szemirritációt, légúti irritációt okozhat

III. Antioxidánsok

Az antioxidánsok úgy növelik az eltarthatóságot, hogy késleltetik az élelmiszerek kémiai - oxidáció okozta - romlását (pl. a zsírok avasodását, a gyümölcsök megbarnulását). Ezek az adalékok tehát kiegészítik a mikroorganizmusok okozta romlást gátló tartósítószerek hatását. Felhasználási területük: zacskós levesek, rágcsálnivalók, margarinok, majonéz, rágógumi, olajok, pékáruk, fagylalt, marcipán, stb.

E-300 (L-aszkorbinsav): C-vitamin
E-301 (nátrium-L-aszkorbát) Az aszkorbinsav (a mesterséges C-vitamin=E300) sója, de a természetes C-vitaminnal ellentétben a kísérleteknél hólyagrákot okozott. Az állatkísérletek a fiatal egyedeknél fejlődési rendellenességeket is jeleztek.
E-302 (kalcium-L-aszkorbát)
E-303 5,6-diacetil-L-aszkorbinsav: antioxidás
E-304 (6-palmitoil, L-aszkorbinsav): Szintetikus anyag
E-306 (tokoferol): Természetes erdetû, E-vitamin
E-307 (alfa-tokoferol): Szintetikus anyag
E-308 (gamma-tokoferol): Szintetikus anyag
E-309 (delta-tokoferol): Szintetikus anyag
E-310 (Propil-gallát): antioxidáns
E-311 (Oktil-gallát): antioxidáns
E-312 (dodecilgallát): Természetes anyag, de szintetikusan is előállítják. Allergiát okozhat, asztmás és aszpirin-érzékeny embereknek gyakran panaszokat okoznak. A propil-gallát a csecsemőknél életveszélyes cianózist (kékbetegség) válthat ki. A csecsemőtételek készítésénél ugyan nem szabad felhasználni, de engedélyezett olyan tipikus gyermek-élelmiszereknél mint a marcipán, a nugát, a rágcsálnivalók, vagy zacskós levesek. Az állatkísérletek során csökkentette a szervezet kórokozókkal szembeni ellenálló képességét. Az Egyesült Államokban mindhárom fajta gallátot betiltották.
E-320 (BHA, tercier-butil-4-hidroxianizol):Szintetikus anyag, amely allergiát okozhat. A marcipán, nugát és máktöltelék antioxidánsa. A pék- és cukrászárukon az anyag összetételének feltüntetése nem kötelező. Az EU a következő termékeknél tervezi az engedélyezést: levesek, halkonzervek, reggeliző-gabonafélék (müzli, dió és mogyorófélék, valamint fűszerek. Felhalmozódik az emberi zsírszövetben és a magzatba is bekerülhet.
E-321 (BHT, 3,5-di-tercier-butil hidroxi-toluol): Szintetikus anyag, csak a rágóguminál engedélyezett. A rágcsálóknál részben rákkeltő, részben a rák kialakulását gátló hatást figyeltek meg. Az állatkísérletek során elváltozások jelentkeztek az immunrendszernél, a pajzsmirigyben és a májban. Felhalmozódik az emberi zsírszövetben és a magzatba is bekerülhet. Allergiát kiváltó anyagként ismertek.
IV.Emulgátorok, stabilizátorok, zselésítő anyagok.
E-322 (lecitinek): Állati és növényi eredetű anyag, főleg szójából és napraforgóból nyerik. Átlagos fogyasztása ártalmatlan.
E-325 (nátrium-laktát): A tejsav sói, nem károsak
E-326 (kálium-laktát): A tejsav sói, nem károsak
E-327 (kalcium-laktát): A tejsav sói, nem károsak
E-330 (citromsav és sói): Fogyasztásuk ártalmatlan
E-331 (nátrium-citrát)
E-332 (kálium-citrát)
E-333 (kalcium-citrát)
E-334 (L-borkõsav és sói): Természetes anyagok, amelyek állatkísérletekben vesekövet okoztak.
E-335, 336, 337 (tartarátok): stabilizátor, kelátképző
E-338 (ortofoszforsav és sói): Előregyártott húskészítményekhez (párizsi, virsli) adagolják, mert sok vizet kötnek meg. (Vagyis fogyókúrázók vigyázzanak vele)
E-339,340,341,343 (foszfátok): emulgálósó, állománymódosító
E-350-357: Természetes só, savanyúságot szabályozók
E-363 (borostyánkõsav): Gyümölcssav, amelyet szintetikusan állítják elő
E-372 Citromsav sói és észterei
E-375 Nikotinsav
E-380 (triammónium-citrát): savanyúságot szabályozó
E-385 (kálium-dinátrium-etiléndiamin-tetraacetát): Szintetikus anyag

V. Sűrítőanyagok

E-400 (alginsav és sói): A barna algákból nyerik, káros hatásuk nem ismert
E-401 (nátrium-alginát)
E-402 (kálium-alginát)
E-403 (ammónium-alginát)
E-404 (kalcium-alginát)
E-405 (propilénglikol-alginát)
E-406 (agar-agar): Tengeri algákból nyerik
E-407 (karragén): Vörös algákból nyerik; állatkísérletekben bélgyulladást okozott
E-410 (szentjánoskenyérmag-liszt): Növényi termék, fogyasztása ártalmatlan
E-411 (tamaringumi): állománymódosító
E-412 (guárgumi): A mérgező guar (gyomnövény) magvaiból nyerik, melyek különböző káros anyagokat tartalmaznak. Mivel tökéletes tiszításuk gazdaságtalan, a kereskedelmi forgalomban lévő guar-gumi körülbelül tíz százalékban engedélyezetten tartalmazhatja a gyomnövény egyéb kísérőanyagait is. Allergiát okozó anyag.
E-413 (tragant-mézga): Trópusi növény gyantájából nyerik, allergiát okozhat. A tragantmézga egy Astralagus nevű ázsiai növény gumiváladéka. Az első kísérletek alapján feltételezett májkárosító hatások később nem igazolódtak, de a WHO véleménye szerint a tragantmézga olyan allergiát kiváltó anyag, mely képes szélsőségesen erős reakciók kiváltására.
E-414 (gumiarábikum): Trópusi fák gyantájából nyerik, káros hatása nem ismert
E-415 (xantán): Növények cukortartamú oldatából készül, mikroorganizmusok termelik
E-416 (karaya gumi): természetes poliszaharidok (összetett cukrok)
E-417 (taramag-liszt): Természetes poliszaharidok, azaz összetett cukrok
E-418 (gellán gumi): Természetes poliszaharidok, azaz összetett cukrok
E-420 (szorbit): Édesítőszer, amely nagyobb mennyiségben hasmenést okozhat
E-421 (mannit): Ártalmatlan édesítőszer
E-422 (glicerin): Nedvesítő és lágyító anyag, nem veszélyes, de nagy mennyiségben fejfájást okoz
E-431 (polioxietilén-[40]-sztearát): Szintetikus anyag
E-432: Szintetikus anyag
E-433: Szintetikus anyag

 

Később folytatom...

Addig is figyeljen a szervezet méregtelenítésére és amennyiben teheti fogyasszon méregtelenítő kúrát.

Szólj hozzá!

NaturalHelp Complex: az első hónap

2013.10.28. 18:19 aprópénz

Sziasztok!

Eltelt egy hónap a 2013 őszi nagy takarításból. Immáron 1 hónapja szedem a méregtelenítő és béltisztító kúrámat. Ebben az évben a Naturalhelp Complex terméke nyert nálam, ez a kúrát szedem.

Miért is szedtem?

Számomra nagyon fontos dolog a béltisztítás. Sok vegyszer, ízfokozó és mesterséges anyag kerül be a szervezetembe még akkor is ha maximálisan próbálok ellene tenni. Naponta kerülünk kapcsolatba a különböző adalékokkal amik egyre jobban teszik tönkre a szervezetünket. Ezért fontos a béltisztítás. Számomra. A béltisztító kúra segített nekem abban, hogy jobb legyen a közérzetem és lemenjen a puffadás a hasamról.

Milyen hatással volt rám az első hónap?

Számomra, mint írtam, elsősorban a bélrendszerben lerakódott bélsár eltávolítása és a puffadás leküzdése volt a cél. Kezdődő reflux is diagnosztizálva lett. A gyógyszerektől már régen elfordultam és valami természetes de hatásos megoldást kerestem.

A Naturalhelp terméke a complex már a 3. naptól éreztette velem jótékony hatását. Megnövekedett székletem mennyisége mutatta, hogy a bélrendszerem nem volt tiszta. Az ottani bélsárnak nem volt esélye a rostok ellen :) Arra lettem még figyelmes az első hét után, hogy kezd visszatérni a régi energiaszintem, nem vagyok fáradt és kezdek egyre aktívabb lenni. Egyre jobban tolódott ki a fáradtsági holt pont. Ez több mint valószínű a béltisztítás jótékony hatása, hisz nem cipelek annyi felesleges bélsarat. A tiszta bélrendszerbe azonnal bejutnak a fontos vitaminok és egyből felszívódnak. Rögvest a kúra szedésekor. Nagyon ötletes megoldás.

Kifejezetten jó érzés, hogy a méreganyagok nem szívódnak fel és rakódnak le a szervezetemben, hanem kiürítem őket. Egy átfogó és hatékony méregtelenítő kúra mindenkinek ajánlott.

Számomra ez a kúra bebizonyított, hogy érdemes belefektetni pénz és energiát és végigcsinálni!

Sziasztok

Szólj hozzá!

Címkék: méregtelenítés méregtelenítő béltisztítás méregtelenítő kúra naturalhelp béltisztító

Méregtelenítő kúra 2013

2013.09.26. 11:20 aprópénz

Sziasztok!

Naponta botolhatunk az interneten mindenféle termék ajánlóba amiről a reklámok sokasága miatt, már nagyon gyorsan átfutunk. Pedig akad a reklámok között figyelemre méltó reklám is.

A méregtelenítés idén 2013-ban is mérhetetlenül fontos. Sok cikk és állcikk jelent meg ebben a témában pro és kontra. Sokszor szoktam mondani, hogy érdemes kipróbálni magunkon a méregtelenítő kúrák valamelyikét és rájövünk, hogy bár lehetünk szkeptikusok, azért mégis számtalan pozitív élettani hatása van. Ez nem véletlen. A méreganyagok nap mint bejutnak a bőrünkön keresztül, a belélegzett levegővel vagy akár a táplálékkal amit magunkhoz veszünk. Hiába van méregtelenítéssel foglalkozó szervünk (máj, vese) mégis a napi méreganyagok bombázásával nem tudja felvenni a versenyt. Így egyre több méreg rakódik le, telíti be a szerünket és ágyaz meg kisebb nagyobb betegségeknek.

Bizonyos méregtelenítő kúrák segítenek kitisztítani a bélrendszert, a májat az epét a vesét és minden fontos olyan szervet amely segít a méregtelenítésben.

Tudni kell, hogy az 1-2-5 napos méregtelenítő kúrák nem hatásosak. Ilyen rövid idő alatt a szervezet nem képes kiválasztani a több éves lerakodott mérgeket. A méregtelenítési folyamat ugyan elindul de itt felléphet az "önmérgezés" esete, azaz, a méreganyagok ismét a véráramba kerülnek és mivel a tisztulás nem megy végbe, azaz nem folytatódik a méregtelenítés, így újra "mérgezhetjük" magunkat. Ezért van szükség 1 vagy akár 2 hónapos alapos béltisztításra. 

Idén elhatároztam magam, hogy kipróbálok egy új kúrát. Mivel a választásom az igen közkedvelt Colonix kúrára ezért rendelni is szerettem volna. Ám, teljesen más kúra fogadott. Ez volt a NaturalHelp méregtelenítő kúra.

Kicsit furcsálltam, hogy egy termék tartalmaz minden fontos összetevőt, de a használat közben éreztem, hogy ez így van jól. Mivel szeretek mindent jól körbejárni, mielőtt kipróbálom ez most sem volt másképp.

Saját véleményem

Mivel van már összehasonlítási alapom ezért el tudom mondani, hogy a méregtelenítés a NaturalHelp Complex kúrával hihetetlen sikeresen vizsgázott. Számomra a következő előnyökkel jársz az alkalmazása:

- fáradtság és levertség megszűnése

- székrekedés megszűnése

- több rost bevitel, vastagbélrák megelőzése

- vitaminok azonnali pótlása

- béltisztítás, felesleges lerakódások megszűnése

- laposabb has

- közel 3 kiló fogyás 

A NaturalHelp Complex kúra egyedi és prémium összetevői

A jól ismert és minden béltisztító kúrában megtalálható psyillium itt is termék alapja. Ám emellett számos olyan összetevőt megtalálunk amit más más méregtelenítő csodaszerben nem. Ilyen például az acai, pau'd arco, goji berry és zöldtea és teljes vitamin paletta. Ha jól összeszámolom 34 összetevőt kapunk a pénzünkért ami elég szép egy termékre nézve. A 100%-ban természetes összetevők jól kiegészítik egymást. Nagyon fontos elmondani, hogy ez az egy termék amivel találkoztam amelyik xilitet és szorbitolt tartalmaz így cukorbetegek is fogyaszthatják. 

Egyszerű használata

Szokásosan az első napokban csak fél adagoló kanállal kell alkalmazni. Ez tökéletesen el kezd dolgozni és már 2-3 nap után érezhető a kiváló hatás. Kirobbanó érzés. Ez elsőre vicces de a kipróbálás után mindenki ezt érezné. Az 5. nap után teljes kanálra kell váltani. Ez teljességgel feltölti az embert energiával és teljesen kipucolja az emberből a lerakodott salakanyagot. 

Tökéletesség mindenek felett

A kúra azért lehet sikeres, mert a használat közben a bélrendszer tisztítása után egyből fel tudnak szívódni azok a fontos alapvető vitaminok amikre a szervezetnek szüksége van. Tényleg 2 nap után érezhető a megnövekedett energiaszint. Nem vicc.

A kúrát 3 hónapig fogom használni, később írok még a hosszútávú előnyeiről. Remélem tudok segíteni a választásban a kósza lelkeknek aki erre tévednek. Én megtaláltam amit kerestem, remélem más is megteszi.

Sziasztok

www.naturalhelp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: méregtelenítés complex béltisztítás colonix méregtelenítő kúra naturalhelp béltisztító

Purex-Méregtelenítés

2012.05.25. 12:25 aprópénz

 Sziasztok!

A méregtelenítéssel kapcsolatos élményeimet, tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
Alapjában véve egy soványabb emberke vagyok, de úgy éreztem, nekem is szükségem van/lehet egy méregtelenítő kúrára.Az interneten kutatva találtam rá a Purex méregtelenítő kúrára, itt: www.meregtelenitokura.hu oldalon. Gondoltam kipróbálom és nem bántam meg!
Maga a kúra 3 termékből áll: egy rost őrlemény, egy kapszula és egy tea. Elég egyszerű.

A Purex rost minden napra ki van porciózva, külön csomagolva, úgyhogy ha elmegyek nyaralni vagy csak utazom valahova, simán vihetem magammal, mert csak annyit kell magamhoz vegyek, amennyi kell, nem kell vigyem az egész dobozt. 
Elsőre kellemes ánizs illat ütötte meg az orromat amit a termékek árasztanak, de egyébként érződik a többi gyógynövények illata is. A Purex rost hatása is megvan, olyan amilyet elvár az ember egy kúrától: hatékony és kellemetlenségektől mentes. (2 liter folyadék mindenképpen ajánlott a kúra mellé. Meg amúgy is). Persze a méregtelenítés járhat kellemetlenségekkel, de itt erről az én esetemben nem volt szó.

Azok a csúnya egyben levő, hínárszerű izék, amiket az oldalon mutogatnak valóban voltak, de nem extrém mennyiségben. Kissé megijedtem a látványtól, de inkább kint legyen, mint bent, nem igaz? 

A Purex kapszula máj méregtelenítését szolgálja, ami rendben is van, mert a máj a szervezet még raktára. Segíti a salakban levő paraziták kiirtását, amik valljuk be, mindannyiunkban lehetnek! Tehát ez is feltétlenül szükséges.

A tea a is segíti a méregtelenítés folyamatát. Segítségével könnyebben távozik a salak a szervezetből. Napi 2 litert kell meginni belőle. Én úgy csinálom, hogy este lefőzöm a 2 liter teát, bele teszem a 2 filtert (1filter 1 liter vízhez való) 15 percig (ez személyenként változhat), maj reggelig álni hagyom. Kitöltöm a flakonba, és már vihetem is magammal. Ennyi, nem bonyolult, és manapság mindenkinek ajánlott!

A Purex méregtelenítő kúrában található rost szerepéről ejtsünk néhány szót. A fő összetevője a Psyllium segítségével leoldja a bélrendszer faláról az évek alatt lerakódott salakot, amely elzárhatja a bélrendszer falát. Amennyiben ez a salak folyamatosan jelen van a szervezetben, úgy nagyban megnehezíti a vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok felszívódását. Akár 1 kiló vitamint is ehetünk nap mint nap, nem lesz a szervezetünkre hatással, mert a bélrendszer falán levő salak meggátolja annak felszívódását! Ezért is ajánlott a béltisztítás.
A Purex rost fogyasztásának további előnyei:
- Visszapótolja a szükséges rostmennyiséget a szervezetbe
- Segíti a méretelenítés folyamatát.
- Alkalmazása után javul a tápanyagok felszívódása.

Persze tudjuk, hogy a méregtelenítés és béltisztítás jelentős folyadék és vitaminvesztéssel is jár. Ezért mindenképpen ajánlott a méregtelenítő kúra mellé napi 2 liter ásvány víz fogyasztása, illetve a vitaminok visszapótlása!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: méregtelenítés méregtelenítő kúra béltisztítás purex

süti beállítások módosítása